Cea mai faină amintire din liceu!

Satutare dragilor! Zilele trecute m-am întâlnit cu o fostă colegă de liceu si dintr-una într-alta, am ajuns să depănăm amintiri. Dar una din întrebările colegei mele m-a facut să meditez mai mult asupra anilor de liceu. Întrebarea ei: “Care a fost cea mai faină amintire?” mi-a răsunat toată noaptea în cap.

Cred că nu există cea mai frumoasă amintire pentru că în toti cei 4 ani de liceu, acea perioadă a fost frumoasă cu relele și cu bunele ei. Totuși dacă ar fi să aleg doar una, aș spune că printre cele mai frumoase amintiri a fost participarea în cadrul concursului “Craciunutl Multicultural”.

Am terminat liceul la Colegiul National „Octavian Goga” din Marghita, iar pe când eram clasa a X-a, printre alte concursuri și tradiții ale liceului, Crăciunul Multicultural era cel mai interesant! In principiu, părea simplu! Clasele care doreau să participe trăgeau la sorți o țară și apoi încercau să pună în scenă sărbătorirea Crăciunului, cât mai realistă, din țara și cultura respectivă. Un concurs ce pune imaginația la treabă, care necesită multă muncă în echipă, organizare, scenografie și puțin talent actoricesc pentru organizarea unui moment artistic tipic culturii selectate.

Noi irn anul acela am extras Romania! Am zis”E simplu! Doar suntem români!” Dar pe cât părea de ușor, pe atât de greu ne-a fost. Partea dificila era că erau reguli…Nu aveam voie să batem cuie, să lipim pe pereți, să scoatem tot mobilierul, să lipim pe lambriu sau orice altă acțiune care ar fi lăsat urme după terminarea concursului. Așa că până în ultima clipă, eram pierduți sti dezorganizați total! Eu aveam decorul, iar mâncarea și sceneta erau sarcina altor colegi. Partea mea teoretic era gata, dar mi-a fost destul de dificil să fac rost de anumite obiecte de decor. Însă cu ajutor din partea spiriduşilor mei magici, am reușit!

Cu o seară înainte de concurs, stăteam o mână de 5-6 oameni să decorăm sala de clasă. Îmi amintesc cum pe la 20, tata( care era clar și el implicat) a dat o fugea pana la bunici, în cautare de mai multe obiecte tipice gospodăriilor noastre ardelenești, cu care am fost obișnuiți. De la „roşteiul” de la casă, până la covata și ștergare țesute la război. Am cules cam tot ce am putut aduce de pe la bunici! Cărora le mulțumesc intca o dată că mi-au făcut o amintire așa de faină!

Nu știu cum a fost pentru restul colegilor care au luat parte la acest concurs, dar pentru mine amintirea nu stă doar in decorul cu care ne-am chinuit toată seara, ci și în munca de echipă și distracția de care am avut parte. Imi amintesc cu drag, cum strigam să nu atinga nimeni cănile și oalele, temându-mă că din entuziasm le-ar putea sparge, lucru care s- a și întâmplat. Imi amintesc glumele si fețele uimite ale comisiei, ale colegilor și ale profesorilor .

Cred că atunci, în ultima zi de școală de dinaintea vacanței de iarnă, am simțit într-adevăr spiritual Crăciunului. Aveam mâncăruri tradiționale, iar ca scenetă fiind mai mulți băieți, au improvizat primind comisia cu colinde. Imi amintesc că am fost vreo 30 de suflete înghesuite în jumătate din sala de clasă, emanand emoții, bucurie și nerăbdare. Am mâncat apoi din bucatele aduse de colegele noastre și parcă în ziua aceea pentru noi chiar era Crăciunul. Iar faptul că am câștigat locul I la proba de decor, a făcut să fie si mai frumoasă acea zi!

Și da, îmi e dor de liceu! În special de aceste clipe, pe care cu drag mi le voi aminti toată viața! Ne-am distrat, am râs și am făcut ceva frumos împreună. Cum știu că și voi vă amintiți cu drag de acea perioadă, am să vă întreb și eu:

Care este cea mai faină amintire a voastră din liceu?

Pupici, Amalia

DSCN0181.jpg

DSCN0223

2012-12-19 14.57.00

DSCN0214

DSCN0218

2012-12-19 13.11.33

DSCN0215

DSCN0266

DSCN0216

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s