Bucătărim – Deserturi fără coacere

În mod clar ador dulciurile!!! În special cele preparate în casă. Pentru că primavara a început doar în calendare, e cazul să începem cu ceva simplu. Iar cand zic simplu, clar mă gândesc la ceva delicios, fresh şi bine înţeles uşor de preparat.
Cheasecake e modul meu de a spune bun şi delicios. Preferatul meu este cheasecake-ul cu banane pentru că este pe de parte foarte uşor de făcut, foarte gustos şi ideal pentru aniversări sau petreceri.
Iată o reţetă de încercat pentru aceste zile friguroase de primăvară.
Ingrediente
Blat – 400g biscuiţi populari
-150g unt topit
Cremă – 600g cremă de brânză (recomand Filadelfia)
– 500ml frişcă lichidă
– 150g zahăr pudră
-100ml apă rece
-100ml lapte cald
– 20g gelatină (2 pliculeţe a câte 10g)
– 2 pliculeţe de întăritor de frişcă
– o esenţă de vanilie sau lămâie, după preferinţe
Decor – 500g banane
Jeleu – 3 banane feliate proaspete
– 100ml apă
– 3 linguri de zahăr
– 10g gelatină
Mod de preparare
Măcinăm biscuiţii, după care îi amestecăm cu untul topit. Dacă compoziţia nu are textura nisipului ud, mai adaugăm puţin unt. Turnăm compoziţia într-o formă tip cerc şi apoi nivelăm cu fundul unui pahar. Punem blatul la figider timp de jumate de oră.
În acest timp ne ocupăm de cremă. amestecăm gelatina în apa rece şi o lăsăm să se umfle. Amestecăm cu un mixer crema de brânză cu frişca lichidă şi zahărul până capătă o textură pufoasă. Adăugăm laptele fierbinte peste gelatină şi amestecăm uşor. Turnăm compoziţia peste crema pufoasă şi mixăm până la omogenizare. Treptat adăugăm esenţa aleasă şi cele 2 pliculeţe de întăritor de fişcă.
După ce am terminat de mixat crema, feliem bananele. Scoatem blatul de la frigider şi aşezăm felii de banane atât peste el, cât şi pe pereţii formei. După turnăm crema şi punem iar tortul la rece pentru încă o oră.
Tips – Puteţi adăuga straturi intercalate de cremă şi banane.
Pentru prepararea jeleului, începem cu gelatina. Până aceasta se umflă, punem bananele cu zahărul la foc mic şi amestecăm. Luăm de pe foc şi adăugăm gelatina. Amestecăm şi lăsăm să se omogenizeze. Strecurăm compoziţia şi o întindem peste tort.
Tips – Puteţi să înlocuiţi jeleul cu glazură de ciocolată şi să decoraţi glazura cu felii de banane.
Poftă bună!
Love, Amalia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s