Nu-ți irosi viitorul pentru o lăcomie de moment!

Poate sa para ciudat, dar vrand nevrand cu totii am trecut sau trecem prin etapa aceasta. Etapa tentatiei unei vieti fara griji. Cand ne dorim sa sarim peste studii si munca, direct la partea in care avem bani si o pozitie sociala buna. In special in studentie, cand nevoile cresc, iar banii sunt insuficienti. Cautam locuri de munca part-time, insa sistemul roman de salarizare e tot mai prost.

Cauza pentru care, majoritatea tinerilor risca sa isi arunce viitorul departe, renuntand chiar si la studii pentru o lacomie de moment. Renunta la studii pentru nu stiu ce metoda de a castiga bani usor, comod. Amagindu-se ca astfel se pot intretine si frecventa cursurile in acelasi timp. Prostii! Si nu pentru ca nu e ok sa lucrezi in studentie.Multi o fac si mai fain decat atat nu se poate! Ci pentru ca, absorbiti de mirosul banului, multi uita de ce s-au inscris la o facultate, de ce au facut un curs. Uita ca viitorul se construieste in prezent, invatand. Si mai rau, pierd astfel din vedere scopul vietii lor. Isi pierd visele si incet, incet si personalitatea.

Am vazut o gramada de tineri care abandoneaza studiile in favoarea unui loc de munca, aparent ideal. Un loc de munca „cu perspectiva”, ce ofera libertatea de alegere si un salariu mai mare ,poate si decat al celor cu un job important. De ce? Simplu! Pentru ca nimeni nu pune accent pe viitorul lor, al nostru. Din pacate, in Romania, majoritatea tinerilor aleg sa plece pest hotare sau fac aproape degeaba niste studii, neavand de lucru in domeniul lor.

Totusi cei puternici si ambitiosi reusesc! Nu-ti irosi viitorul pentru o lacomie de moment! Cu totii stim ca e greu, ca nu a fost niciodata usor. Fiecare om viseaza sa se afirme, sa se ridice pe aceasta scara sociala, pe care noi, in ignoranta noastra am lasat-o sa fie atat de abrupta. Dar tu aminteste-ti ca poti! Chiar si atunci cand esti nedreptatit poate sau neapreciat corespunzator. Nu renunta la ceea ce vrei, la ceea ce iti place. Nu renunta la visul tau si viata pe care vrei sa o ai!

De multe ori apar job-uri care par atat de comode, de sigure, incat te determina sa renunti la aspiratiile anterioare si sa te asezi comod pe ideea ca deja ai reusit in viata. Nu e asa! Aceasta himera va trece si te vei trezi la 40 de ani fara un loc de munca stabil, fara studii si cu alte cuvinte, fara nimic! Daca nu ti se potriveste o facultate sau un curs, pune punct si ia-o de la capat. Nu te complace cu locul de munca gasit asa…la negru sau fara sa necesite multe acte, o calificare. Minunile nu exista in situatiile astea si mai devreme sau mai tarziu fiecare iluzie dispare. Dar tu, tu ramai. Singur, fara studii, fara perspectiva, cu moralul de doi lei si cel mai probabil fara prieteni. Caci viata te desparte daca nu tii pasul. Iar viitorul tau e mai important decat ce iti promit angajatorii. Ei, in proportie de 80% toti mint! Exact cum minti si tu in CV.

In timp ce ei de multe ori isi hranesc muncitorii cu iluzia realizarii, tu esti singurul in pierdere. Nu pentru ca a lucra in timpul studiilor e rau. Din contra! Daca faci fata e minunat! Dar cand job-ul devine mai important decat viata pe care vrei sa ti-o dobandesti…inseamna ca esti lacom. Si nici o lacomie de moment nu merita la schimb viitorul tau!

„Hotararile omenesti sunt supuse schimbarii; o pasiune le face sa se nasca, o alta le poate nimici.” – Abatele Prevost

With love, Amalia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s